Κρατήστε με ενήμερο για τα Sports Marketing Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Sports Marketing Awards 2023

ΟΠΑΠ, ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης & ActiveMedia Group οι εφετινοί πρωταθλητές

Η τελετή απονομής των Sports Marketing Awards 2023, των επιχειρηματικών βραβείων που διοργάνωσε για 6η χρονιά η BOUSSIAS, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στο Athens Marriott Hotel, τιμώντας τα κορυφαία Sports Marketing Clubs, Brands και Agencies της χρονιάς.

Στην τελετή, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 200 στελέχη και σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου.

Sports Marketing Awards 2023
Τις κορυφαίες διακρίσεις έλαβαν:

– Ο ΟΠΑΠ ως Sports Marketing Brand of the Year

– Ο ΑΓΣ Αστέρας Τρίπολης ΠΑΕ ως Sports Marketing Club of the Year

– Η ActiveMedia Group ως Sports Marketing Agency of the Year
Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 50 έμπειρα στελέχη από την Ελλάδα, υπό την προεδρία των Παραολυμπιονικών Γρηγόρη Πολυχρονίδη  και Αντώνη Τσαπατάκη.   Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκαν και 2 τιμητικά βραβεία που συγκίνησαν, ενέπνευσαν και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων:

– Στους Δώρα Αναγνωστοπούλου (MEGA TV), Μαρία Καούκη (Sport24) και Θάνο Σαρρή (Gazzetta) για τα συγκλονιστικά αφιερώματα που πραγματοποίησαν για να τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαίου Αλέξανδρου Νικολαΐδη

– Στον Γιάννη Χατζήμπεη, μέλος της Κριτικής Επιτροπής, για το Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ «Τα Όριά μας» και την έμπνευση που προσέφερε για την ουσία της ζωής, τη δύναμη της ελπίδας και τη σημασία της αποφασιστικότητας.

Τι δήλωσαν οι Jury Presidents

 

Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης & Πρόεδρος Συλλόγου Παραολυμπιονικών

«Είδα τη δουλειά όλων σας και θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες για την καινοτομία, για τον τρόπο σκέψης, για την φαντασία, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σας. Είστε όλοι άξιοι συγχαρητηρίων. Δεν έχει σημασία ποιος θα πάρει το καλύτερο βραβείο. Αυτό που πιστεύω είναι ότι σε μια χώρα τόσο μικρή μα και τόσο πλούσια σε αυτά που μπορεί να κάνει, εσείς τα αξιοποιήσατε στο έπακρο, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά αξιόλογα. Σας εύχομαι καλή επιτυχία, καλή φαντασία και καλή δημιουργικότητα στο μέλλον. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Αντώνης Τσαπατάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης, Παραολυμπιονίκης & Κάτοχος 20+ μεταλλίων

«Ο σκοπός μας ήταν να ψηφίσουμε, να αξιολογήσουμε την προσπάθεια, να κρίνουμε το αποτέλεσμα και αυτά ακριβώς κάναμε. Πάνω από όλα, όμως, επιβεβαιώσαμε ότι η Ελλάδα, οι εταιρείες, οι ομάδες, όλα αυτά που περιλαμβάνουν το Marketing, είναι δυνατές, έχουν φαντασία και πολύ μεγάλο και καλό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή, ήταν τιμή μου που ήμουν μέλος των Sports Marketing Awards».

Sports Marketing Awards 2022

ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΟΠΑΠ & The Magic Bus οι εφετινοί πρωταθλητές

Η τελετή απονομής των Sports Marketing Awards 2022, των επιχειρηματικών βραβείων που διοργάνωσε για 5η χρονιά η BOUSSIAS, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, τιμώντας τα κορυφαία Sports Marketing Clubs, Brands και Agencies της χρονιάς. Στην τελετή, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 150 στελέχη και σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου, μεταξύ των οποίων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Sports Marketing Awards 2022

Τις κορυφαίες διακρίσεις έλαβαν:

– Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ως Sports Marketing Club of the Year

– Ο ΟΠΑΠ ως Sports Marketing Brand of the Year

– Η The Magic Bus ως Sports Marketing Agency of the Year

Αντίστοιχα, με Platinum βραβείο – την υψηλότερη βαθμολογία ανά ενότητα – τιμήθηκαν οι παρακάτω διαγωνιζόμενοι:

– H ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στις ενότητες “Best in Sports Marketing | Clubs, Associations & Events” και “Best Content for Sports”.

– O ΟΠΑΠ στην ενότητα “Best in Sports Marketing | Retail Brands”.

– To Υφυπουργείο Αθλητισμού, η Motorsport Greece και η The Magic Bus στην ενότητα “Best Sports Events

– Η EKO στην ενότητα “Best Sports Sponsorships”

 

 Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 29 καταξιωμένα στελέχη από την Ελλάδα, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκαν και 2 τιμητικά βραβεία που συγκίνησαν και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων:

– Στον διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου για την πολύτιμη συμβολή του στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από τον Αυτισμό.  

– Στον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη και την Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών για την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αθλητική αριστεία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Τι δήλωσε ο Jury President

 Παναγιώτης Γιαννάκης, Jury President, Sports Marketing Awards 2022

«Ήταν τιμή μου που συμμετείχα στην Κριτική Επιτροπή. Από νεαρός, όταν άρχισε το μπάσκετ να γίνεται δημοφιλές, πάντοτε έλεγα ότι όλοι εσείς οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και τα στελέχη του Marketing θα μπορούσατε να εκτοξεύσετε το άθλημα. Θέλω, λοιπόν, να σας παρακινήσω μέσα από αυτήν την εκδήλωση να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο μέσο όρο επικοινωνίας και προβολής του αθλητισμού στην πραγματική του διάσταση. Έχουμε τεράστιους αθλητές και έχουμε πετύχει συγκλονιστικές διακρίσεις, όμως αυτό που θα δώσει πραγματικά μεγάλη ώθηση είναι να πείσουμε τον κόσμο για την αξία του αθλητισμού. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για τις ωραίες υποψηφιότητες που κατέθεσαν. Εύχομαι τα καλύτερα να έρχονται».

 

Οι Δηλώσεις των Μεγάλων Νικητών της Βραδιάς

 SPORTS MARKETING CLUB OF THE YEAR – ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 

«Είμαστε χαρούμενοι που, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μας αναδεικνύεται ως το Sports Club οf the Year. Ο Κρόιφ έλεγε “διάλεξε τον καλύτερο παίκτη σε κάθε θέση. Θα καταλήξεις όχι σε μια δυνατή ομάδα, αλλά σε 11 δυνατές μονάδες”. Στον επαγγελματισμό, τη συνέπεια αρχών και πράξεων των ανθρώπων του ΟΦΗ, οι οποίοι υλοποιούν το πρόγραμμα και τη στρατηγική marketing και επικοινωνίας: σήμερα, σε αυτούς αποδίδεται αυτή η διάκριση. Και έχουν ονόματα: Μανώλης Βογιατζάκης, Νώντας Καργάκης, Μένια Σιδεράκη, Ειρήνη Καραμηνά, Λευτέρης Αποστολάκης, Αντώνης Χρονάκης. Τα μέλη μιας δυνατής ομάδας. Με τα σπορ να είναι το τελευταίο κοινωνικό κίνημα του πλανήτη, κλείνω με τη φράση του Αλμπέρ Καμύ -υπήρξε τερματοφύλακας ως νέος- και  την αποδίδω στον ΟΦΗ και τους ανθρώπους του. “Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση του καθήκοντος, τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο”».  

Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, Εμπορικός Διευθυντής, ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 

 

 SPORTS MARKETING BRAND OF THE YEAR  ΟΠΑΠ 

«Η βράβευση της εταιρείας μας μέσα από τον θεσμό των Sports Marketing Awards, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά,  βασίζεται στην ομαδική δουλειά και στο ομαδικό πνεύμα. Σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας, με τους περιορισμούς και τις διαφορετικές συνθήκες της καθημερινότητας, καταφέραμε και κρατήσαμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και δράσεων του ΟΠΑΠ, έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεών μας τους συνεργάτες και, φυσικά, τους πελάτες μας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη από τις ομάδες και τους αθλητές που συνεργαζόμαστε. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το sports marketing στη χώρα μας έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ηγούμαστε αυτής της εξέλιξης και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα μπορούμε να υλοποιήσουμε ακόμα καλύτερες και πιο επιτυχημένες ενέργειες». 

Γιάννης Ρόκκας, Chief Marketing Officer  

 

SPORTS MARKETING AGENCY OF THE YEAR – THE MAGIC BUS 

«Ικανοποίηση, χαρά και ευγνωμοσύνη. Αυτά νιώθουμε στη Magic Bus για τη διάκρισή μας ως Sports Marketing Agency of the Year. Ικανοποίηση, για την ομάδα μας που κάνει καθημερινά αυτό που αγαπάει. Χαρά, γιατί καταφέρνουμε να σχεδιάζουμε μοναδικά experiential events. Ευγνωμοσύνη, στους συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν επί σειρά ετών. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Motorsport Greece και την ΕΚΟ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Το όνειρο της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έγινε πραγματικότητα και είναι τιμή μας που είμαστε μέρος αυτής της επιτυχίας. Και ένα ακόμα “ευχαριστώ” στην Adidas, μια εταιρεία την οποία θεωρούμε πλέον οικογένειά μας και που μαζί ξεπερνάμε κάθε πρόκληση, κάνοντας το αδύνατο, δυνατό. Σας ευχαριστούμε πολύ, τα καλύτερα έρχονται!». 

 Γιώργος Παπαζαφειρόπουλος, Managing Partner, The Magic Bus

Sports Marketing Awards 2020

Active Media Group, ΠΑΕ ΟΦΗ & Stoiximan οι εφετινοί πρωταθλητές

Με νέο ρεκόρ στις υποψηφιότητες και Πρόεδρο Κριτικής Επιτροπής τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των Sports Marketing Awards 2020, των επιχειρηματικών βραβείων που διοργάνωσε για 4η χρονιά το περιοδικό Marketing Week της Boussias Communications με στόχο να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές στις ενότητες “Best in Sports Marketing”, “Best Sports Events”, “Best Content for Sports” και “Best Sports Sponsorships”. Μάλιστα, εφέτος, παρά τη δύσκολη συγκυρία, η αγορά έδειξε τη δυναμική της μιας και τα Sports Marketing Awards σημείωσαν νέο ρεκόρ στον αριθμό των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν.

Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν:

– η Active Media Group ως «Sports Marketing Agency of the Year»
– η ΠΑΕ ΟΦΗ ως «Sports Club of the Year»
– & η Stoiximan ως «Sports Brand of the Year »
Με Platinum Award, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση για κάθε ενότητα, τιμήθηκαν:

– Oι Active Media Group, Costa Navarino και Δήμος Πύλου-Νέστορος για το Navarino Challenge
– Η Bricktin Enterprises LTD για το Interwetten Home Cup
– H ΠΑΕ ΟΦΗ για την ενέργεια «Ο Άγιος Βασίλης είναι Ο.Φ.Η.»
– Οι Champions for Life, Cosmote TV και Fairplay για την επετειακή τηλεοπτική σειρά εκπομπών «2004 Δευτερόλεπτα»
– & ο ΟΠΑΠ για την «Παιδική Κερκίδα»
Αντίστοιχα, με Gold βραβεύτηκαν οι: 24 Media, Dirt Games, Libero S&T, Open Sport, ΠΑΕ ΑΕΚ, PVP Media, Red Wolf Digital Group, SDNA, Super League, The Magic Bus και Τράπεζα Πειραιώς.

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 32 υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου και Πρόεδρο τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια.

Υποστηρικτής των Sports Marketing Awards 2020 είναι η Stoiximan, ενώ ως Χορηγοί Επικοινωνίας συμμετέχουν οι Nova, Contra.gr & Sport24.gr.

Οι Δηλώσεις των Μεγάλων Νικητών της Βραδιάς

Άκης Τσόλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Active Media Group
«Με τη νέα αυτή διάκριση, ως Sports Marketing Agency of the Year, η Active Media Group κατάφερε για δεύτερη συνεχή χρονιά να παραμείνει στην κορυφή του Sports Marketing και της παραγωγής των αθλητικών εκδηλώσεων. Αυτό το πετύχαμε χάρη στους σταθερούς στρατηγικούς συνεργάτες μας, στις ποιοτικές αθλητικές διοργανώσεις τουρισμού που σχεδιάζουμε, στο καινοτόμο περιεχόμενό μας και στις υπηρεσίες που παρέχουμε με υψηλά στάνταρ, συνεισφέροντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας εν γένει, που σε περιόδους πανδημίας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Είμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι για τη βράβευση όλων των τμημάτων της εταιρείας μας, του PR & Communication, του Social Media & Digital, του Marketing & Sponsorship και του Sports Production. Γιατί όλα αυτά τα τμήματα συνθέτουν το Sports Marketing, μια υποκατηγορία του Marketing, που στοχεύει στην προώθηση αθλητικών διοργανώσεων ή ομάδων, αλλά και στην προώθηση των υπηρεσιών ή προϊόντων μέσα από αθλητικές διοργανώσεις ή ομάδες. Το να ανέβεις στην κορυφή είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας, αλλά, όπως είναι γνωστό και στον αθλητισμό και στις βραβεύσεις, ακόμα πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί. Τα βραβεία αυτά ήταν αποτέλεσμα μιας στοχευμένης προσπάθειας της εταιρείας να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες κι αυτό επιβραβεύτηκε και στα Sports Marketing Awards από τους εκλεκτούς συναδέλφους όλων των επιτροπών τους οποίους και ευχαριστώ, δείχνοντας ότι τα βραβεία δεν παύουν να είναι το πιο δυνατό κίνητρο και η πιο λαμπρή επιβράβευση της αθλητικής δημιουργικότητας στην Ελλάδα».

Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, Commercial Director, ΠΑΕ ΟΦΗ
«Η ομάδα του ΟΦΗ κουβαλάει μια ιστορική αθλητική κληρονομιά, και εκπροσωπεί μια ολόκληρη γεωγραφική περιφέρεια, όπως είναι η Κρήτη. Στα δυο αυτά χρόνια της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς και της διοικητικής της σελίδας, έχουμε καταγράψει και επιτύχει υψηλούς ποιοτικούς στόχους σε αθλητικό και διοικητικό επίπεδο. Πιστοί σε ένα οργανωμένο πλάνο και στη στρατηγική μας, δεν θα είχαμε καταγράψει το δικό μας στίγμα εάν δεν είχαμε αρωγούς και συμμετέχοντες σε αυτό το σχέδιο, κορυφαίες εταιρείες – η κάθε μια στον τομέα της – που πίστεψαν και δεσμεύτηκαν στον εμπορικό μας σχεδιασμό. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΦΗ, με ποιοτική ομοιογένεια και δυνατότητες, υιοθετεί και υλοποιεί το πλάνο, στο οποίο συμμετέχει ενεργά, είτε από τον αθλητικό ή διοικητικό του ρόλο και ευθύνη, με κοινό κώδικα επικοινωνίας και αξιών, που ο ΟΦΗ πρεσβεύει σε κάθε του δράση, στην ουσία, στο Marketing και στην Επικοινωνία. Θέλω να αποδώσω τα εύσημα γι’ αυτή τη μεγάλη διάκριση (της ανάδειξης του ΟΦΗ σε Club of the Year), στους ανθρώπους του οργανισμού του ΟΦΗ, στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στο διοικητικό που εργάζονται με συνέπεια αρχών στη διαμορφούμενη εταιρική μας κουλούρα, και να ευχαριστήσω το σύνολο των συνεργατών /χορηγών μας που μας εμπιστεύονται και συμπορεύονται μαζί μας, για τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της μεταξύ μας συνεργασίας, σε προοπτική μέλλοντος. Σε ένα απρόσμενα διαμορφούμενο περιβάλλον, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, με επιπτώσεις στα σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο, η αρωγή των χορηγών και εμπορικών συνεργατών, μας δίνει εκτός από δύναμη και κίνητρα να συνεχίσουμε, το μέγιστο κίνητρο της ευθύνης, απέναντι στην εμπιστοσύνη τους στον ΟΦΗ, και έτσι θα συνεχίσουμε για μεγαλύτερους στόχους».

Πέτρος Τρουλλινός, Head of Marketing Operations, Kaizen Gaming (Stoiximan/Betano)
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διοργάνωση και την Επιτροπή των Βραβείων για τις φετινές διακρίσεις, που θεωρούμε ότι μας τιμούν λίγο περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Η αθλητική επικοινωνία είναι κομμάτι μας από το ξεκίνημα και είναι κάτι που πάντοτε φροντίζουμε να κάνουμε με ποιότητα και υπευθυνότητα. Αυτήν τη χρονιά είχαμε έναν λόγο παραπάνω: να αξιοποιήσουμε τον μεγάλο πλούτο των αθλητών μας για να δώσουμε ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας σε όλη τη χώρα και η αλήθεια είναι πως για τις καμπάνιες αυτές είμαστε, όλοι στη Stoiximan, βαθιά υπερήφανοι τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Στα φετινά Sports Marketing Awards, στην Kaizen Gaming και το αγαπημένo brand Stoiximan βραβεύτηκε η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, το ειλικρινές ενδιαφέρον και η ανιδιοτέλεια του ενός προς το σύνολο, και του συνόλου προς τον έναν, αποτυπωμένες σε εταιρική επικοινωνία με βαθύ ανθρώπινο πρόσημο. Η καμπάνια “Μία Ομάδα”, το ζωντανό και συνεχές υλικό στα Social Media που ένωσαν τον κόσμο και οι κοινωνικές δράσεις ήταν το δικό μας αποτύπωμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Γιατί στην τρέχουσα παγκόσμια συνθήκη της πανδημίας, αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε δεν είναι ότι ξέρουμε να κερδίζουμε. Είναι ότι ξέρουμε να κερδίζουμε στα δύσκολα. Και τον πιο δύσκολο αγώνα τον κερδίζουμε όλοι μαζί “σαν μία ομάδα”, όπως λέει και το τηλεοπτικό μας».

Sports Marketing Awards 2020

Sports Marketing Awards 2019

Αναδεικνύοντας τους «πρωταθλητές» του Sports Marketing

Τα best practices του ελληνικού αθλητικού marketing κατέλαβαν τη σκηνή της χθεσινής τελετής απονομής των Sports Marketing Awards 2019, με τον ΟΠΑΠ και την Active Media Group να κατακτούν τις κορυφαίες διακρίσεις.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Gazarte, η Τελετή Απονομής των Sports Marketing Awards 2019, τα βραβεία τα οποία διοργανώνονται για τρίτη χρονιά από το Marketing Week της Boussias Communications, με σκοπό να υποστηρίξουν, να διαδώσουν και να προωθήσουν τις καλύτερες πρακτικές στην Επικοινωνία και το Marketing του εγχώριου αθλητικού οικοσυστήματος.

Στην τελετή απονομής, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή και live αναμετάδοση μέσω Facebook και YouTube, παρευρέθηκαν πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη και βραβεύθηκαν τα έργα που διακρίθηκαν από την 31μελή Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από διάσημους αθλητές, εκπροσώπους Ομοσπονδιών, υψηλόβαθμα στελέχη από επιχειρήσεις και αθλητικούς συλλόγους, Sports Marketing specialists και καταξιωμένους δημοσιογράφους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος απένειμε τα τιμητικά βραβεία και ανέδειξε τον ρόλο των επαγγελματιών της επικοινωνίας στον αθλητισμό: «Μπορεί ο αθλητής να είναι ο πρωταγωνιστής στα αθλητικά δρώμενα, αλλά αν δε φωτιστεί κατάλληλα από τους εκπροσώπους του Τύπου και τους εκπροσώπους του Marketing χάνεται και ξεφτίζει γρήγορα αυτή η εικόνα», ανέφερε ο ίδιος και προσέθεσε: «Στα σημερινά βραβεία, δεν υπάρχουν μόνο οι κορυφές, υπάρχει όλη η πυραμίδα του αθλητισμού και αυτό είναι το καλό. Το οικοσύστημα του αθλητισμού που είναι σήμερα εδώ πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει, όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και στην ελληνική κοινωνία».

Sports Marketing Awards 2019

Η βραδιά άρχισε με την απονομή τιμητικού βραβείου στον ελληνικής καταγωγής υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο (Dean) Καρνάζη, στον ελληνοκαναδό Γιάννη Καρκαλάτο, Δημιουργό του Kiveri Basketball Camp και στην 81χρονη wind surfer Αναστασία Γερολυμάτου, ενώ ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Σπύρος Γιαννιώτης, ανάφερε στην εναρκτήρια ομιλία του: «Η θέση του προέδρου είναι πολύ τιμητική. Τα Sports Marketing Awards γίνονται θεσμός. Γίνονται για τρίτη χρονιά φέτος. Είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία γιατί ψηφίζουμε αθλητικά. Με γνώμονα τον αθλητισμό. Σε αυτή τη διοργάνωση βραβεύονται οι καλύτεροι και, σίγουρα, αυτοί που δεν βραβεύτηκαν του χρόνου θα γίνουν ακόμα καλύτεροι για να κυνηγήσουν τις πρωτιές. Τα τελευταία χρόνια, γίνονται κάποιες πρωτοβουλίες, και ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, η Stoiximan έχει αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, είναι δίπλα στα παιδιά, κι εγώ είμαι μέρος της ομάδας, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να φτάσουν τους στόχους τους κι ακόμα παραπάνω».

Οι μεγάλες διακρίσεις

Η βραδιά κορυφώθηκε με τα βραβεία Sports Brand of the Year, το οποίο απονεμήθηκε στον ΟΠΑΠ και Sports Marketing Agency of the Year, το οποίο παρέλαβε η Active Media Group.

Platinum βραβεία

Τα Platinum Awards της βραδιάς απονεμήθηκαν στις ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΟΠΑΠ, στην κατηγορία Best in Sports Marketing – Organizations, στην Stoiximan, στην ενότητα Best in Sports Marketing for Brands, στις SOCCA (International SOCCA Federation) και Libero S&T, στην κατηγορία Best Sports Venues, στην Active Media Group, στην κατηγορία Best Sports Events, στην Communication Lab στην κατηγορία Best Sports Media, και στον ΟΠΑΠ στην κατηγορία Best Sports Sponsorships.

«Τα βραβεία δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται»
Άκης Τσόλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Active Media Group

Σε μια νέα εποχή όπως ελπίζουμε για τον Αθλητικό Τουρισμό, επισφραγίζεται για εμάς το αποτέλεσμα των ποιοτικών εκδηλώσεων που φέρουμε εις πέρας τα τελευταία χρόνια. Η εξειδίκευσή μας, τόσο στο κομμάτι της παραγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, όσο και των εκδηλώσεων αθλητικού τουρισμού, καθώς και η στήριξη των χορηγών στο κοινό μας όραμα, δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε στην αγορά διοργανώσεις υψηλών προδιαγραφών. Στελέχη με αθλητική υπηρεσία, επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού αλλά και εξειδικευμένοι στον τομέα της επικοινωνίας καινοτομούν, δημιουργώντας ένα νέο προϊόν στην Ελληνική Οικονομία. Αγγίζοντας όλα τα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας, προσεγγίζοντας ποιοτικό τουρισμό και εκπαιδεύοντας τους νέους μας, δημιουργούμε για πολλούς διαφορετικούς πελάτες μας, Αθλητικές Τουριστικές Διοργανώσεις με παρόν, μέλλον αλλά και παρελθόν. Τρέξιμο, Κολύμβηση, Γκολφ, όποιο άθλημα μπορείτε να σκεφτείτε, το έχουμε προσεγγίσει και σχεδιάσει με γνώμονα την ανάπτυξή του. Ο κόσμος αγαπάει τα σπορ και λατρεύει να ταξιδεύει. Η φετινή διοργάνωση Sports Marketing Awards ήταν η πιο πετυχημένη κάτι που αποδεικνύεται από τα σημαντικά πρόσωπα του αθλητισμού που παρευρέθηκαν και τις πολλές υποψηφιότητες, που τις περισσότερες φορές είναι μοναδικά case studies. Τα βραβεία δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται.

«Ο σημαντικότερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού»
Θανάσης Μπασδέκης, Επικεφαλής Χορηγιών, ΟΠΑΠ ΑΕ

Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, υλοποιώντας σειρά πρωτοβουλιών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και ενισχύουν τη σύνδεση αθλητισμού-κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έλαβε την κορυφαία διάκριση Best Sports Brand of the Year από τα Sports Marketing Awards, τον σημαντικότερο θεσμό για την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών αθλητικού marketing στην Ελλάδα. Μάλιστα, στην εφετινή διοργάνωση, ο ΟΠΑΠ απέσπασε συνολικά 16 βραβεία, εκ των οποίων 6 GOLD, 6 SILVER, 2 ΒRΟΝΖΕ και 1 PLATINUM στην κατηγορία Best Sports Sponsorships. Το γεγονός αυτό αποτελεί επιβράβευση των συνεργασιών του ΟΠΑΠ με κορυφαία αθλητικά brands και φορείς, καθώς και των καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιούμε, ώστε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης στο ευρύ κοινό
.

Sports Marketing Awards 2018

Οι ΜVPs του Aθλητικού Marketing σε μια διοργάνωση

Επιβραβεύοντας τις πιο καινοτόμες ενέργειες αθλητικού marketing, τα Sports Marketing Awards έστρεψαν τους προβολείς σε όσους επενδύουν στον αθλητισμό στην Ελλάδα, με τον ΟΠΑΠ και την ΚΑΕ ΑΕΚ να κατακτούν τις μεγαλύτερες διακρίσεις.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Sports Marketing Awards 2018.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στο Gazarte, η Τελετή Απονομής των Sports Marketing Awards 2018, τα βραβεία τα οποία διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά από το περιοδικό Marketing Week της Boussias Communications, με σκοπό να υποστηρίξουν, να διαδώσουν και να προωθήσουν τις καλύτερες πρακτικές στην Επικοινωνία και το Marketing του εγχώριου αθλητικού οικοσυστήματος.

Στην τελετή απονομής, με παρουσιαστή τον Στέφανο Αβραμίδη και live αναμετάδοση μέσω Facebook και YouTube, παρευρέθηκαν 200 υψηλόβαθμα στελέχη και βραβεύθηκαν τα έργα που διακρίθηκαν από την αρμόδια Κριτική Επιτροπή. Υποστηρικτής των βραβείων ήταν η εταιρεία «Χελωνάκια Baby Swim and more» και Χορηγοί Επικοινωνίας οι Εurohoops.net, Gazetta.gr, Onsports, Σπορ FM 94,6 και Φως των Σπορ.

Τιμητικά Βραβεία

Η βραδιά άρχισε με την απονομή τιμητικού βραβείου στον Γιώργο Κουρμούζη και την Γλυκερία Σκάρκου. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουρμούζης βραβεύτηκε, ως πρωτοπόρος του Αθλητικού Marketing, για τις καινοτομίες που εισήγαγε στη διαχείριση του αθλητισμού και του αθλητικού θεάματος, όπως επίσης και για την προσφορά του στη μετάβαση από τον θεωρητικό ερασιτεχνισμό στον ανοιχτό επαγγελματισμό. Αντίστοιχα, η 12χρονη αθλήτρια του Παλαιού Φαλήρου, η οποία πριν λίγους μήνες κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου όταν τερμάτισε 3η στον αγώνα των 5χλμ του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας, βραβεύτηκε συμβολικά για το πάθος, την αποφασιστικότητα, το ταλέντο και το χαμόγελό της.

«Ο αθλητισμός δεν μπορεί να εξελιχθεί χωρίς το marketing»

Τη σημασία της ουσιαστικής σχέσης μεταξύ αθλητισμού και marketing τόνισε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Θοδωρής Παπαλουκάς. Όπως ανάφερε στην εναρκτήρια ομιλία του, «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής γιατί αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να κρίνουν τις υποψηφιότητες. Αυτά τα βραβεία είναι σημαντικά γιατί, ειδικότερα στην εποχή που ζούμε, ο αθλητισμός δεν μπορεί να προοδεύσει και να εξελιχτεί εάν δεν υπάρχει μια σοβαρή ομάδα Marketing δίπλα για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους. Η σχέση είναι αμφίδρομη. Το αγωνιστικό κομμάτι θέλει να υπάρχουν οι πόροι και το Marketing θέλει επιτυχίες για να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές».

«Όλα τα χρωστάμε στους αθλητές»

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε ο ΟΠΑΠ, με 7 Gold, 7 Silver και 2 Bronze. Ο Ανδρέας Χρήστου, Head of Social Media Team του ΟΠΑΠ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί όλα αυτά τα projects προέκυψαν από μια ομαδική συνεργασία που είχαμε εσωτερικά. Όλα τα χρωστάμε στους αθλητές όμως, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε όλες αυτές τις επιτυχημένες ενέργειες».

«Αφιερώνω το βραβείο στους “πολιτισμένους” αντιπάλους»

Η βραδιά κορυφώθηκε με το βραβείο «Best in Show», ήτοι την υποψηφιότητα που απέσπασε την υψηλότερη, ανεξαρτήτως κατηγορίας, βαθμολογία, το οποίο απονεμήθηκε στην ΚΑΕ ΑΕΚ
για την κινηματογραφική ταινία «1968». Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης σχολίασε: «Με αυτήν την ταινία έζησα τις πιο συγκινητικές στιγμές χάρη σε όλους αυτούς τους πολιτισμένους “αντιπάλους”, που ήρθαν και μου είπαν, “αν και υποστηρίζω άλλη ομάδα, συγχαρητήρια”. Αφιερώνω, λοιπόν, αυτό το βραβείο
σε όλους αυτούς και στις ιστορίες
των ομάδων τους».

Sports Marketing Awards 2017

«Μετάλλιο» για το sports marketing, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα, το ελληνικό αθλητικό οικοσύστημα χειροκρότησε χθες βράδυ τις καλύτερες πρακτικές του sports marketing στη χώρα μας, κατά την τελετή απονομής των Sports Marketing Awards 2017, στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο.

Παρακολουθήστε on demand από την τελετή απονομής των Sports Marketing Awards 2017.

Τα Sports Marketing Awards διοργανώθηκαν για πρώτη χρονιά από την Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week, με σκοπό να υποστηρίξουν, να διαδώσουν και να προωθήσουν τις καλύτερες πρακτικές στην επικοινωνία και το marketing του εγχώριου αθλητικού οικοσυστήματος. Προσδοκία των διοργανωτών είναι ότι αυτή η μοναδική για τη χώρα μας πρωτοβουλία θα εντείνει το μήνυμα της ανάγκης για συμπράξεις που προωθούν τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους, καθώς και της προτεραιότητας σε πρότυπα συνεργασίας που θα εμπνεύσουν σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τη συνεχή δέσμευση και αλληλεγγύη.

Tην τελετή απονομής παρουσίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «το ελληνικό αθλητικό οικοσύστημα σε πείσμα των χαλεπών καιρών που διανύουμε ως χώρα, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι. Τα Sports Marketing Awards αποτελούν έναν νεότευκτο θεσμό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι διανύει την εμβρυϊκή φάση του, αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη και ενθουσιασμό από την ελληνική αθλητική πιάτσα και το περιβάλλον της».

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης και 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Mistral, ανάφερε στην εναρκτήρια ομιλία του μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι εδώ γιατί είμαι μέλος μιας πολύ μεγάλης οικογένειας, της οικογένειας του αθλητισμού, μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας, στη οποία οφείλω τα πάντα. Σήμερα είναι μια ιδανική στιγμή και ευκαιρία να μεταφέρω την αγάπη, την εκτίμηση και την ενέργεια που έχω λάβει από τον κόσμο. Ο αθλητισμός μας έχει μάθει τα πάντα.

Μας έχει μάθει πρώτα από όλα να είμαστε νικητές. Γιατί ακόμα κι αν δεν νικήσουμε, μαθαίνουμε πειθαρχία, μαθαίνουμε να νικάμε στη ζωή μας. Μας έχει διδάξει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες νίκες, αλλά μικρές καθημερινές που μας οδηγούν σε άλλες μεγαλύτερες. Ότι αξία έχουν τα μικρά πράγματα, τα καθημερινά. Όλα αυτά είναι ώρα να τα επιστρέψουμε πίσω σε αυτούς από τους οποίους τα λάβαμε. Στους ανθρώπους».

Η βραδιά ξεκίνησε με τις απονομές των Τιμητικών Βραβείων από τον Πρόεδρο Ν. Κακλαμανάκη: Στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), το οποίο βραβείο παρέλαβαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σ. Καπράλος και ο Μ. Κολυμπάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ο Σ. Καπράλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η αποψινή βραδιά είναι πολύ σημαντική για τον αθλητισμό, καθώς είναι πολύ σημαντικό να τιμώνται οι άνθρωποι που έχουν σχέση με το αθλητικό marketing. Χωρίς marketing, σήμερα ο αθλητισμός δεν πάει πουθενά». Στον ΣΕΓΑΣ για το σύνολο της προσφοράς της στον ελληνικό αθλητισμό από το 1894, καθώς και για τη συνεισφορά του Μαραθωνίου της Αθήνας στον πολιτισμό και τουρισμό της χώρας. Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Μ. Ασημακόπουλος, Γενικός Συντονιστής του Μαραθωνίου της Αθήνας, ανέφερε: «Χαίρομαι πολύ που βλέπω βραβεία sports marketing στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Boussias Communications για αυτή την ευκαιρία που δίνει να αναγνωριστούν τα στελέχη, ο κόσμος, οι αθλητές, οι παράγοντες του αθλητικού χώρου μέσα από αυτά τα βραβεία. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ εδώ τον ΣΕΓΑΣ, τη μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία».

Στη μικρή αθλήτρια Μελανθία-Ελένη Κεφάλα του Α.Σ. Οδυσσεύς Ηρακλείου, η οποία βραβεύθηκε συμβολικά γιατί τόλμησε και νίκησε κάτω από αντίξοες συνθήκες, «βάζοντας την ψυχή και το μυαλό πάνω από το σώμα, ξεπερνώντας πολύ δύσκολες καταστάσεις», όπως σημείωσε ο Β. Σκουντής.

Επίσης, Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ του 1987, με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων από την επιτυχία της, και στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου 2004, 13 χρόνια μετά την κατάκτηση του Εuro και τα βραβεία παρέλαβαν οι Ν. Σταυρόπουλος για το μπάσκετ και ο Β. Τσιάρτας για το ποδόσφαιρο, ενώ μηνύματα μέσω video απεύθυναν στο κοινό ο Π. Γιαννάκης και οι Σ. Γιαννακόπουλος και Γ. Καραγκούνης.

Στα βραβεία υπέβαλαν υποψηφιότητα Αθλητές/τριες, Αθλητικοί Σύλλογοι, Σωματεία και Ενώσεις, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Επαγγελματικοί Φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικές Επιχειρήσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις, ΜΚΟ και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Τα υποψήφια έργα κρίθηκαν με βάση τη στρατηγική και τους στόχους που εξυπηρετεί κάθε ενέργεια ή πρόγραμμα, τον αντίκτυπο και τα οφέλη των προτεινόμενων δράσεων, την καινοτομία και πρωτοπορία που παρουσιάζουν, καθώς και την αποτελεσματικότητά τους. Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι Γιώργος Στράτος, Πρόεδρος Superleague Ποδοσφαίρου, Αναστάσιος Πασπάλας, Ταμίας του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης & Πρόεδρος της Επιτροπής Marketing της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Ψαρράκης, Γενικός Γραμματέας, BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ, Κίμων Στέφος, Head of Global Marketing Partnerships, Euroleague Basketball, Βασίλης Παπαγεωργίου, Marketing Manager, ΕΣΑΠ Hellenic Volley League, και η Νικόλ Αβραμίδου, Marketing Manager, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Χορηγός Venue της διοργάνωσης ήταν ο Ιππόδρομος Αθηνών, στο Μαρκόπουλο και Υποστηρικτής η MADinMedia.

Tα βραβεία και οι νικητές

Sports Marketing Brand of the Year
ΟΠΑΠ
Sports Marketing Club of the Year
ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ
Sports Marketing Agency of the Year
ActiveMedia Group 
Best in Sports Marketing | Clubs, Associations & Events
PLATINUM Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου – Δήμος Πύλου-Νέστορος – ActiveMedia Group - Costa Navarino | Navarino Challenge
Best Fan Engagement Programme
GOLD Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας – ActiveMedia Group | Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης
SILVER ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 | OFI Fan Experience "Ταξίδεψε με τον ΟΦΗ..."
SILVER ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Φανέλα 100 χρόνια Λεωφόρος
BRONZE Digital Minds | FIBA Media - Eurobasket 2022| Digital Minds
Best CSR Campaign / Activity
GOLD ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ | AWAY KIT: Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. ΜΠΟΡΩ! ΜΠΟΡΕΙΣ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
SILVER ΠΑΕ ΠΑΟΚ | PAOK ACTION ''Τα δώρα στο σπίτι''
SILVER Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία | It's All In The Heart
BRONZE Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας
BRONZE ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 | Μου δίνεις το βιβλίο σου;
BRONZE Red Wolf PR & Advertising Agency | 11 Blue Events | ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - Κοινωνική προσφορά προς όλους
Best Strategy for Branding 
GOLD Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου – Δήμος Πύλου-Νέστορος – ActiveMedia Group - Costa Navarino | Navarino Challenge
SILVER Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Progame, ActiveMedia Group | Stoiximan AegeanBall Festival
BRONZE ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 | Δώσε το σύνθημα - "Ντύσε" το λεωφορείο του ΟΦΗ
Best Sports Related Commercial or Promotional Video
GOLD ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ | NEW KIT: THERE IS NO PLANET B
SILVER Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας – ActiveMedia Group - DTMH | Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης
Best Use of Performance Marketing
GOLD DIGILEX | THINKPLUS | Φανέλα: AEK F.C. - Η Φανέλα της Νέας Εποχής!
SILVER DIGILEX | THINKPLUS | ΑΕΚ FC: Αμέτρητα Γκολ στο Πρωτάθλημα του E-Commerce
BRONZE Red Wolf PR & Advertising Agency | Ρεκόρ εγγραφών από τις online καμπάνιες για τους Μαραθωνίους Λεμεσού και Λάρνακας
Most Innovative Use of Content Creators & Influencers for a  Sports Related Activity 
GOLD PROGAME x Social Experience | Stoiximan AegeanBall Festival 2022
SILVER Digital Minds | FIBA Media - Eurobasket 2022| Digital Minds
BRONZE Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου – Δήμος Πύλου-Νέστορος – ActiveMedia Group - Costa Navarino | Navarino Challenge
Best Presence on TikTok
GOLD ΠΑΕ Παναθηναϊκός | Λογαριασμός προφίλ ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Best Presence on YouTube 
GOLD Digital Minds & Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου | ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ YouTube Channel
Best Presence on Meta’s platforms 
GOLD PROGAME x Social Experience | Stoiximan AegeanBall Festival 2022
SILVER Digital Minds | Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου 
BRONZE ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ | Presence & Resonance on social media
 Best Real-Time Response / Occasion-based Marketing
GOLD Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία | In Football We Love
SILVER Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων | WayOut Adventures | Social Experience 
BRONZE Δήμος Θήρας - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ActiveMedia Group | Santorini Experience
BRONZE ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Αφιέρωμα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2022
Best Customer Relationship Management by a Club 
BRONZE PAOK FC | Customer Relationship Managent
Best Sports Conference 
BRONZE Sports Management Society - Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – ActiveMedia Group | Αθλητικό Συνέδριο - Front Runners in Sports Management 4.0
Best Ski Resort in Greece
SILVER Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων | WayOut Adventures | Social Experience
Best Event by a Club
GOLD ΠΑΕ ΑΕΚ | Εγκαίνια OPAP ARENA
Best in Sports Marketing | Retail Brands 
PLATINUM ΟΠΑΠ Α.Ε. | Συνολική επικοινωνία μέσω των social media – περιεχόμενο με τις χορηγούμενες ομάδες (ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Παναθηναϊκός Α.Ο., ΕΠΟ, ΕΟΚ) και τους χορηγούμενους αθλητές του προγράμματος OPAP Champions
Best Sports-Related CSR Campaign /Activity
GOLD Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Η Κωτσόβολος ποδηλάτησε για μία Καλύτερη Ζωή στον «ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας 2022» ως ο μεγάλος χορηγός του
SILVER The Magic Bus | adidas | adidas Run For The Oceans Event
BRONZE INTERSPORT Athletics | «Στην INTERSPORT σβήνουμε τα φώτα. Όχι τώρα, πάντα!»
BRONZE Stoiximan AegeanBall Festival
Best Sports Strategy for Branding
GOLD Prosport | Kostas Tsimikas Branding by Prosport
SILVER Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Η Κωτσόβολος μεγάλος χορηγός στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022
BRONZE Stars Inc.11 | Tasos Bakasetas | The brand
BRONZE Savvy Partners / MSL Group | adidas Ermou Flagship Store opening
BRONZE Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Η Κωτσόβολος ποδηλάτησε για μία Καλύτερη Ζωή στον «ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας 2022» ως ο μεγάλος χορηγός.
 Best Sports Strategy for Product/ Service Launch
GOLD The Magic Bus | adidas | adidas x Cosmos Sport | "Bra Revolution" Activation
SILVER Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Η Κωτσόβολος μεγάλος χορηγός στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022
BRONZE Savvy Partners / MSL Group | adidas NMD_V3 Product Launch
Best Sports Strategy for Sales
GOLD Costa Navarino - ActiveMedia Group | Navarino Challenge
BRONZE The Magic Bus | adidas | adidas Ermou Store Marathon Activations & Sell-Out Mechanism
Best Sports Strategy for Customer Loyalty 
GOLD The Magic Bus | adidas | adidas Runners Athens | Marathon Upskilling Programs
SILVER The Magic Bus | adidas | adidas Runners Athens | Athens Authentic Marathon Activations
BRONZE ΟΠΑΠ Α.Ε. |  Εθνική Ομάδα Μπάσκετ
 Best Sports Related Commercial or Promotional Video
GOLD ΟΠΑΠ | ΟΠΑΠ Χορηγία Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ
SILVER ANT1 | ANT1+ | “ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ;”
SILVER The Magic Bus | adidas | adidas End Plastic Waste Documentary
BRONZE Coca-Cola Hellenic | AVRA WATER | IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece
 Most Innovative Use of Content Creators & Influencers  for a Sports Related Activity
GOLD The Magic Bus & PVP Media | ΟΠΑΠ GAMERS Vs AΤHLETES YOUTUBE SERIES
GOLD Digital Minds & Stoiximan | Stoiximan Quiz Show Παγκόσμιο Edition
SILVER Digital Minds & ΓΕΡΜΑΝΟΣ | Gameplays with 2J Vs Real Athlete 
BRONZE The Magic Bus | adidas | adidas x Cosmos Sport | "Bra Revolution" Activation
BRONZE Communication Lab | Spetses Mini Marathon
Best Overall Presence in Social Media
GOLD ΟΠΑΠ Α.Ε. | Συνολική επικοινωνία μέσω των social media – περιεχόμενο με τις χορηγούμενες ομάδες (ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Παναθηναϊκός Α.Ο., ΕΠΟ, ΕΟΚ) και τους χορηγούμενους αθλητές του προγράμματος OPAP Champions
GOLD  Stars Inc.11 x Tasos Bakasetas
SILVER Digital Minds | Betarades.gr YouTube Channel
BRONZE Coca-Cola Hellenic | AVRA STAY ACTIVE | Full Annual Presence
Best Presence on YouTube 
GOLD Aimilios YouTube Channel 
SILVER Digital Minds | Betarades.gr
BRONZE ΟΠΑΠ Α.Ε. | Συνολικό περιεχόμενο της πλατφόρμας Youtube με τις χορηγούμενες ομάδες (ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Παναθηναϊκός Α.Ο., ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΣΕΓΑΣ) και τους χορηγούμενους αθλητές του προγράμματος OPAP Champions
Best Presence on Meta’s platforms 
GOLD ΟΠΑΠ Α.Ε. | Meta’s platforms (Facebook – Instagram) περιεχόμενο με τις χορηγούμενες ομάδες (ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Παναθηναϊκός Α.Ο., ΕΠΟ, ΕΟΚ) και τους χορηγούμενους αθλητές του προγράμματος OPAP Champions
Best Real-Time Response / Occasion-based Marketing
GOLD ActiveMedia Group 
Best Long-term Sponsorship Investment by a Brand
BRONZE ΟΠΑΠ | Διαχρονικός Χορηγός του ελληνικού αθλητισμού
Best Overall Representation of Athletes
SILVER PROGAME S.A.
Best Overall Performance by a Football Agency
GOLD Prosport
Best Sports Entertainment Event for a Brand
GOLD MSL / Publicis Groupe & The Magic Bus | «ΑΝΟΔΟΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥNMΠΟ» | DISNEY+ EVENT
Best Sports Events
PLATINUM Υφυπουργείο Αθλητισμού & Motorsport Greece | EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
Αθλητικός / Πολιτιστικός Τουρισμός
GOLD Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
SILVER Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας – ActiveMedia Group | Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης
BRONZE Υφυπουργείο Αθλητισμού & Cycling Greece | ΔΕΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022
BRONZE Communication Lab | Spetses Mini Marathon
Ομαδικά Αθλήματα
GOLD Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
SILVER PROGAME S.A. | Stoiximan AegeanBall Festival
SILVER Basketaki | Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Basketaki
Ατομικά Αθλήματα
GOLD Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας - Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας – ActiveMedia Group | Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης
SILVER Δήμος Θήρας - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ActiveMedia Group | Santorini Experience
BRONZE Birdie Events - ActiveMedia Group | Greek Maritime Golf Event
Best Multi-Sport Event
GOLD Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
Motorsports 
GOLD Υφυπουργείο Αθλητισμού & Motorsport Greece | EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
Extreme / Alternative / Fight Sports
GOLD ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ Α.Ε. - Βυζαντινός Target Sport Club - ActiveMedia Group | Athens Fighting Championship
Running & Live Well 
GOLD Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
BRONZE Red Wolf PR & Advertising Agency | 11 Blue Events | Το τρέξιμο είναι ζωή | ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού & Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας
Kids / Youth / Grassroots
GOLD Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
SILVER ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 | Το γήπεδο - έκπληξη του ΟΦΗ στους μαθητές Δημοτικού σχολείου
BRONZE PROGAME S.A. | Stoiximan AegeanBall Festival
Summer Sports / Winter Sports 
GOLD Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
SILVER Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων | WayOut Adventures | Freeride Contest
BRONZE Luxurios | Ios Beach Volley  2022, Παγκόσμιο Τουρνουα Future Pro 2022 και Πανελλήνιο Τουρνουά Ios Majors 2022
Best Content for Sports
PLATINUM Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
Best Sports Program
GOLD  ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΕ ΑΝΤ1 | ΑΝΤ1+
SILVER Aimilios YouTube Channel | Quizball
BRONZE Red Wolf PR & Advertising Agency | 11 Blue Events | Η δίωρη τηλεοπτική κάλυψη του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας σημείωσε υψηλή θεαματικότητα και εντυπωσίασε
Best Sports Podcast 
GOLD 24MEDIA | Τα 4 podcasts του SPORT24
SILVER Υφυπουργείο Αθλητισμού & Motorsport Greece | ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ by Betsson
BRONZE ASTERAS TRIPOLIS FC PODCAST
Best Live Event Coverage
GOLD ANT1 | ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
SILVER 24MEDIA | Η Αποστολή του SPORT24 στο Eurobasket by Stoiximan
BRONZE Digital Minds & ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ | ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ YouTube Channel | Digital Minds
BRONZE 24MEDIA | H Αποστολή του SPORT24 στο Μουντιάλ by ΟΠΑΠ
BRONZE Red Wolf PR & Advertising Agency | 11 Blue Events | Live Event: Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας
 Best Editorial / Original / Breaking News Reporting
GOLD 24MEDIA | Η στήλη “Βάλ’ το αγόρι μου” του Βασίλη Σκουντή / Best Editorial / Best Column
SILVER ActiveMedia Group | Basketblog Newsroom /  Best Breaking News Reporting
BRONZE Stars Inc.11 | Trabzonspor behind the scenes / Best Original Reporting
 Best Long Form Content
GOLD Stars Inc.11 | Bordo Mavi | Original Documentary
GOLD ANT1+ | FOOTBALL STORIES
SILVER Digital Minds | Betarades.gr I Betarades Guests
BRONZE 24MEDIA | Γιώργος Πρίντεζης: Forever in Red & White by SPORT24
Best Native Advertising Campaign
GOLD Costa Navarino – ActiveMedia Group | Navarino Challenge
SILVER Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Progame, ActiveMedia Group | Stoiximan AegeanBall Festival
BRONZE 24MEDIA | Μουντιαλική Συνέντευξη Τύπων από το SPORT24 στο The Mall Athens
Best Special Edition 
GOLD ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 | Ντοκιμαντέρ: "1968" - Η λαοθάλασσα της Κρήτης
SILVER ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2022
Best Sports Sponsorships
PLATINUM Stoiximan - Progame - ActiveMedia Group | Stoiximan – Navarino Challenge 2022
Best Sponsorship Program/Strategy για Αθλητή ή Αθλήτρια
GOLD ΟΠΑΠ | OPAP CHAMPIONS
Best Sponsorship Program/Strategy για Ομαδικό Άθλημα
GOLD ΟΠΑΠ Α.Ε. | Χρυσός Χορηγός Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.)
Best Sponsorship Program/Strategy για Αθλητικό Σύλλογο /  Σωματείο
GOLD Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Iσότιμη Στήριξη ως Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας
SILVER ΟΠΑΠ | ΟΠΑΠ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕΓΑΣ
BRONZE Herbalife Nutrition - Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 
BRONZE Betsson | Η Betsson Μεγάλος χορηγός της ΑΕΚ BC
 Best Sponsorship Program/Strategy για Αθλητική  Διοργάνωση / Εκδήλωση
GOLD PROGAME S.A. | Stoiximan AegeanBall Festival
SILVER ΟΠΑΠ | ΟΠΑΠ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ - 39ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
SILVER Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Η Κωτσόβολος μεγάλος χορηγός στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022
BRONZE EKO | ΧΟΡΗΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΟ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 & ΣΤΗΝ SUPER SUPECIAL STAGE ΤΟΥ ΟΑΚΑ
BRONZE Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Η Κωτσόβολος ποδηλάτησε για μία Καλύτερη Ζωή στον «ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας 2022» ως ο μεγάλος χορηγός.
BRONZE Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. | Εγκαίνια νέου γηπέδου ΠΑΕ ΑΕΚ
Best NEW Sponsorship (σε ισχύ από 01.12.21)
GOLD Stoiximan - Progame - ActiveMedia Group | Stoiximan – Navarino Challenge 2022
SILVER ΟΠΑΠ | OPAP ARENA
BRONZE Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Η Κωτσόβολος ποδηλάτησε για μία Καλύτερη Ζωή στον «ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας 2022» ως ο μεγάλος χορηγός.
Best Sponsorship Platform for Brand/Sponsor  Engagement & Activation 
GOLD ActiveMedia Group - Miele Hellas | Miele – Navarino Challenge 2022
SILVER PROGAME S.A. | Stoiximan AegeanBall Festival
BRONZE PAOK FC | PAOK CONNECT